BodyBuilding
Nieuw onderwerp plaatsenReageren

<  Training!  ~  Training tijdens wedstrijdvoorbereiding

Getteman Rudy
Geplaatst: Zo Jul 26 17:29:57 GMT 2009 Reageren met citaat
IFBB Jurylid IFBB Jurylid
Geregistreerd op: 09 Jan 2009 Berichten: 343 Woonplaats: haaltert
Training tijdens de wedstrijdvoorbereiding.

Natuurlijk moet er tijdens de pre-contest periode getraind worden. Niet in de hoop nog wat extra spiermassa op te bouwen, doch om er zo veel mogelijk te behouden.
Speciaal op het einde van de wedstrijdvoorbereiding kan er een situatie ontstaan waarin de training voorzichtig gedoseerd moet worden.

Tijdens de pre-contest periode moeten zowel kracht als massatraining zoveel mogelijk gehandhaafd blijven. Een spier die intensief belast wordt, staat zijn eiwitten veel minder snel af dan een spier die niet of matig wordt belast.
Op toename van spiermassa hoeft ( onder natural omstandigheden ) in de pre-contest periode niet gerekend worden. Het gaat erom zoveel mogelijk spiermassa vast te houden. Later in de dieetperiode moeten we voorzichtig zijn. Teveel training kan er voor zorgen dat de herstel- capaciteit van het organisme overschreden wordt, waardoor overtraining optreedt en spiermassa verloren gaat, en dat is wat we ten aller tijden willen vermijden.
Het bovenstaande betekent dat voornamelijk de training’s- tijd en training’s- volume ( aantal sets en oefeningen ) van de massa en kracht- training tegen het eind van de dieet- periode moeten worden verminderd.

Tijdens de laatste weken voor de wedstrijd kiezen we voor een tussenvorm van 10 – 6 herhalingen per set. We maken minder sets en zorgen dat de totale trainingstijd vermindert. De mythe dat je in de pre- contest periode meer sets met grotere aantallen herhalingen zou moeten maken, is gebaseerd op de foutieve veronderstelling dat er zoiets als ‘defenitie training’ zou bestaan. Vet verbranden kun je niet met gewichtsbelasting, tenzij de herhalingen zo hoog liggen dat je in het aerobe gebied belandt, tussen 30 en 100 herhalingen. Dit is uitstekend om vet te verbranden, maar je behoudt er nauwelijks spiermassa mee.

Met de meest sportieve groeten,
Getteman Rudy
Voedingsadviseur
Bodybuilding coach
IFBB International Judge

Indien je een persoonlijke wedstrijdbegeleiding wilt, stuur een PM

_________________

Kerkskenhoek 68
9450 Haaltert
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Berichten van afgelopen:  

Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1
Nieuw onderwerp plaatsenReageren

Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum